Markiseduge

Giv din markise nyt liv med en ny markisedug

Hvis markisedugen er blevet trist at se på, eller der uheldigvis er kommet en revne i dugen, kan du med fordel købe en ny markisedug. På den måde slipper du for at købe en helt ny markise og kan spare mange penge.

Nem vedligeholdelse

Markiseduge fra Viking Markiser er lette at vedligeholde og fremstillet af materiale, der er skabt til at holde sig pæne i mange år. De giver ikke alene perfekt beskyttelse mod skadelige UV-stråler, men de beskytter også mod blænding og varme. Og så kan de også benyttes som ly mod regnvejr.

Markisedugene fraViking Markiser & Solafskærmning er alle i en meget kraftig kvalitet som er helt i top. De er behandlet med en særlig nano-tech behandling, der gør dem meget vedligeholdelsesvenlige og nærmest afvisende over for smuds.

Markiseduge i alle afskygninger

Vi lagerfører en stor del af dugene og kan skaffe de resterende – yderligere kan vi via vores egen systue, skifte dug på alle markisefabrikater. Se vores store udvalg af markiseduge herunder.

Fortæl os om dine ønsker

Viking Markiser & Solafskærmning A/S står selvfølgelig altid klar til at hjælpe dig med, at finde den rette markisedug. Du har mulighed for at kontakte os ved at udfyld vores kontaktformular med dine tanker omkring din nye dug, så kontakter vi dig – og sammen finder vi frem til den rette løsning.

Markiseduge

Det rigtige valg af markisedug er meget vigtigt. En markisedug skal spille sammen med omgivelser og arkitektur og harmonere med farverne på facade, træværk og tag. Lysvirkningen og den æstetiske indflydelse på facaden og det lys, der falder ind i husets rum, er også faktorer, der skal tages hensyn til i valget af markisedug. Alle vores markiseduge er økotex-certificerede. Vores over 100 dessiner – der løbende fornys med nye kvaliteter, farver og designs – er certificeret af vores østrigske producent (Sattler), og har bestået strenge kvalitetstests. Gennemprøvningen og certificeringsmetodikken garanterer, at vores udvalg af markiseduge altid har større beskyttelse end angivet. Vi kan oplyse om alle vores duges individuelle UV beskyttelsesfaktor.

Screenduge

Ønsker man en diskret, næsten usynlig solafskærmning, der påvirker en bygnings arkitektur mindst muligt, er screenduge den ideelle løsning. Screenduge reducerer lysindfaldet med 75-97% og skaber samtidig mere konstante rumtemperaturer. Den næsten gennemsigtige screendug beskytter mod indkig, men tillader udsyn – en væsentlig faktor på arbejdspladsen, hvor muligheden for udsyn til omverdenen har en meget positiv psykologisk indflydelse på medarbejdernes trivsel. Vi leverer Viking Screens til vinduer i helt op til 9 meters højde, som selv i den størrelse er næsten usynlige. Med sin enkle fladevirkning og minimale komponenter er screen-modellerne den mest diskrete form for solafskærmning. Ved at indbygge Viking Screens i vinduesnichen kan næsten alle elementer skjules.

Vigtig forbruger- information:

Vinteropbevaring – Der er ingen direkte krav, (men det er en fordel), at solafskærmningen er tør. Hvis der er kappe, kan den med fordel tages af i vinter perioden. Automatikanlæg skal spærres i perioder med snefald og frost, for at dugen ikke fryser sammen, og syningerne bliver beskadiget.

markisedug der kan udskiftes

Knækfolder – Opstår ved konfektion og foldning af stoffet. Derved kan der ved lyse farver opstå knæk i overfladen, som virker mørkere i modlys.

vi hjælper med at udskifte din markisedug
har du en gammel markisedug som denne?

Bølger ved sammensyninger og i banerne – Kan forekomme langs sidesømmene, ved sømme og midt på banerne. Dugen bliver lagt dobbelt i sømmene. Derfor er der en uens diameter på rullen. Spændingerne kan opstå af armene, hængende rør og forbom. Også når en vandsæk er fremkommet under kraftig regn, kan bølgerne fremkomme.

Vandtæthed / regnmodstandskraft – De nye solafskærmningsduge er imprægneret med en vandafvisende finish (speciel nano behandling) og forbliver ved god vedligeholdelse og en hældningsvinkel på mindst 14 grader vandtæt under lette regnbyger. Ved længere perioder og/eller kraftigt regnvejr bør markisen være rullet ind for at undgå skader. Er dugen blevet våd, skal markisen igen rulles ud, når det bliver tørvejr.

Sidebaneforlængelse – Dugen bliver spændt ud ved et aktivt fjedersystem. Sammensyning/sammensvejsning og omslag virker ganske vist som en forstærkning men må imidlertid også modstå den meste belastning. Ved udrulning af dugen, ligger sømmen og sammensyningen ovenpå hinanden, hvilket forstærker tryk og spænding. Søm og sammensyning bliver trykket glat og forøges i længden. Dette kan ved udrulning af markisen føre dertil, at sidesømmen hænger let ned.

Home » Udskiftning af markisedug